Alle berichten van DeHoofdDruide

Open brouwdag Deltabrouwers op zaterdag 27 januari

Open Brouwdag Deltabrouwers op zaterdag 27 januari – aanvang 10:00h in de Klimopschool, Grevelingenstraat 10, 4335 XG Middelburg

Op zaterdag 27 januari organiseert amateurbierbrouwersgilde De Deltabrouwers een leuke en interessante open brouwdag in de Klimopschool in Middelburg die voor iedereen gratis toegankelijk is.
Op deze dag zullen we hetzelfde bier met dezelfde grondstoffen op 4 verschillende manieren brouwen en dit kan interessant zijn voor bierliefhebbers en/of mensen die mogelijk in de toekomst ook willen gaan brouwen maar nog niet weten welke brouwapparatuur en benodigdheden ze hiervoor zouden kunnen gebruiken. Verder zal er ook een stand zijn met brouwmaterialen die de Deltabrouwers over hebben en te koop aanbieden en een stand waar bieren van de Bad Hair brouwerij, Slot Oostende, en Emelisse geproefd kunnen worden.

Hoofdactiviteit:

Brouwdag waarop hetzelfde bier met identieke grondstoffen gebrouwen wordt op 4 verschillende manieren
Biertype: Honingtripel
Brouwmethodes: 3 verschillende brouwmachines + brouwen op de traditionele manier met een gewone open brouwketel
Brouwhoeveelheid per methode: ~ 25 liter
Datum: zaterdag 27 januari
Locatie: Klimopschool, Grevelingenstraat 10, 4335 XG Middelburg
Aanvang: 10:00h ~ 15:00h (het brouwen zelf zal ruwweg tussen 10:00h en 13:00h plaatsvinden)

Brouwers:

Ingrid van Dalen – Brew Monk brouwmachine:


Eric van der Linden – Grainfather Connect brouwmachine:
Rudi Dingemanse – Arsegan Easy Brew-30 brouwmachine:
Richard Schrijver – Brouwen op traditionele wijze met open brouwketel

Verdere activiteiten:
– Kraam met brouwspullen en Deltabrouwers informatie
– Kraam met diverse Zeeuwse bieren

 

Single hop

Voor onze gildeavond van vrijdag 24 november hebben we Ann van Holle van
De Proefbrouwerij bereid gevonden om een presentatie te geven over de
brouwwaarde van hop in het hedendaagse bierbrouwproces.

Het was een zeer informatieve avond met goed herkenbare proefbieren.

Willem, Chili en, en, …

2015-11-25 Niebla 075

We waren op vakantie in Chili en hebben een poosje bij een stel ingewoond, AirBenB heet dat. Hele lieve mensen die aan het eind van een slechte weg in een huisje aan de kust van een eiland woonden. Zij was lerares engels en hij bibliothecaris. Maar hij was ook vooral een meester in de keuken. Vandaar waarschijnlijk zijn liefde voor het vloeibare, zoals wijn en bier. Zijn broer die nogal ver van hem vandaan woonde was volgens hem een nog groter liefhebber van vooral bier. Toen ik hem dan ook een shirtje van de Deltabrouwers gaf, duurde het niet lang en had hij het aan en gingen er foto’s via internet naar zijn broer.

Chili 0338

Op deze manier worden de Deltabrouwers ook in het verre buitenland bekend. Ik herinner me nog een petje van de Deltabrouwers bij een B&B in Zuid-Afrika achtergelaten te hebben.

Maar voor wie naar Chili gaat moet ik zeggen, de wijn is beter dan het bier. Er is ambachtelijk bier maar de keuze in smaken is beperkt. We zijn hier in Nederland een beetje verwend. Als je met Chilenen over ambachtelijk bier praat dan komt altijd de naam Kunstmann. Dat is samen met Valtor het grote ambachtelijke gebeuren in Valdivia. De meeste van hun bieren hebben we geproefd maar hadden geen enkele keer een beleving van, hé dat is echt een mooie of speciale. Veder zijn er nog redelijk wat andere merken ambachtelijk maar ook daar hebben we geen heel bijzondere bij kunnen ontdekken. Dus als je gaat, de natuur is overweldigend, de mensen vriendelijk en de wijn heerlijk.