Hamburger – de sappigste ooit

Ingrediënten Porties: 3

  • 450 gram rundergehakt
  • 120 ml bier
  • 60 ml worcestersaus (of ketjap)
  • snufje knoflookpoeder
  • snufje zout
  • snufje versgemalen zwarte peper naar smaak

Bereidingswijze
Voorbereiding: 40min › Bereiding: 10min › Klaar in:50min

  1. Maak van het gehakt drie hamburgers. Doe de hamburgers in een ondiepeschaal.
  2. Meng het bier, worcestersaus, knoflookpoeder, zout en peper. Giet demarinade over de hamburgers. Zet 15 minuten in de koelkast. Draai dehamburgers om en marineer nog eens 15 minuten.
  3. Verwarm een barbecue of buitengrill tot middelhoge temperatuur en vet hetrooster in met een beetje olie.
  4. Leg de hamburgers op de hete barbecue en gril gedurende 2 minutenvoordat je ze omdraait. Gril de burgers tot de gewenste mate van gaarheid, ongeveer 5 minuten per kant voor well done. Een vleesthermometer ingestoken in het midden van het vlees moet 70 graden C aangeven.

Arjen Dubbelman / Nieuwsbrief augustus 2017

Geef een reactie