Brouwcursus

Het Gilde start elk najaar, wanneer het brouwseizoen begint, met een cursus bierbrouwen. De cursus bestaat uit 5 lesavonden, beginnend in oktober en eindigend in februari. De cursus bestaat uit een theorie- en praktijk gedeelte.

SONY DSC

152

Voorlopige cursus data seizoen 2017-2018

– dinsdag 3 oktober 2017            19.30-22.00

– dinsdag 31 oktober 2017       19.00-22.30

– dinsdag 28 november 2017        19.30-22.00

– vrijdag 5 januari 2018                19.30-21.00     Aansluitend is de nieuwjaarsreceptie

– dinsdag 6 februari 2018            19.30- 22.00     Neem op deze avond 2 flesjes van je eigen gebrouwen Tripel mee !!

Aan het einde van les 2 worden de ingrediënten uitgedeeld voor je eerste bier, waarna je zelf kunt gaan thuis brouwen. Aan het einde van les 3, 4 en 5 worden de ingrediënten uitgedeeld voor respectievelijk je tweede, derde en vierde bier. In totaal kun je hiermee 4 x 10 liter speciaalbier brouwen (bijna 6 kratten in totaal).

Bij de cursus ontvang je het cursusboek en  worden globaal de volgende onderwerpen besproken:
–  Schroten
–  Maischen / mout soorten
–  Filteren / hevelfilter
–  Koken / hop soorten
–  Gist

SONY DSC

Het is noodzakelijk, dat je vanaf les 2 over alle materialen beschikt. Het hevelfilter maak je zelf aan de hand van een voorbeeld en tekening (richtprijs € 40).

Kosten en deelname
Je kunt de cursus op de volgende manieren volgen:

Optie 1: Apparatuur+ingrediënten+cursus [ Totaal € 240,- ]

  • Benodigde brouw apparatuur t.w.v. € 135,- (exclusief hevelfilter)
  • Benodigde ingrediënten voor het maken van 4 verschillende bieren t.w.v. € 30,-
  • Cursus kosten t.w.v. € 75,-

Optie 2: Ingrediënten+cursus = [ Totaal € 105,- ]

  • Benodigde ingrediënten voor het maken van 4 verschillende bieren t.w.v. € 30,-
  • Cursus kosten t.w.v. € 75,-

Optie 3: Cursus [ Totaal € 75,- ]

  • Cursus kosten t.w.v. € 75,-

Bij de cursus kosten t.w.v. € 75,- is inbegrepen:
– Het cursusboek
– Ruim één jaar lidmaatschap van de deltabrouwers (t.w.v. € 27,50). Dit geeft ook recht op toegang tot de maandelijkse gildeavonden, activiteiten en toezending van de nieuwsbrief.
– Diverse bieren proeven tijdens de lessen.

Tijdens de eerste cursusavond worden de cursuskosten, de ingrediënten en de bestelde materialen door de penningmeester contant met je afgerekend. De bestelde materialen worden dan uitgereikt. De ingrediënten worden na afloop van les 2 t/m 5 uitgereikt.

MELD JE HIER AAN VOOR DE BROUWCURSUS 2017-2018

 

155