Thema avond 24 februari

Aanstaande vrijdag 24 februari is er weer een Gildeavond, en deze keer doen we een (Blind-) proef avond. We gaan een aantal bieren blind proeven, en daarvan de geur en smaak en wat al niet meer qua kenmerken met proef formulieren keuren en proeven.

Wie denkt te weten welk bier het is, kan er dan ook nog een naam bij zetten. Formulieren en hulpmiddelen als de Bier Smaak Waaier en zulks zullen we klaar leggen. Ook geven we een korte toelichting op het Kloonbier voor april: Export Porter 1750 van Brouwerij Kees! wat ook het kloonbier is voor het ONK 2017 wat we in mei / juni organiseren. We hopen jullie weer te zien, in de kelder van Dorpshuis de Vroone te Kapelle, om ca. 20.00 uur.

Gezamenlijke mout inkoop Deltabrouwers

Paul Stokman heeft te kennen gegeven dat hij de gezamenlijke mout inkoop niet meer wil verzorgen. Paul heeft het vele jaren gedaan en daarvoor hartelijk dank.

Rens Poppe wil dit jaar de gezamenlijke inkoop van mout regelen. De mout is dan afkomstig van mouterij the Swaen uit Kloosterzande.

Jullie kunnen per email mout bestellen bij Rens. De minimale hoeveelheid is 25 kilogram , dus als je minder wil kan je misschien delen met iemand. Voor alle duidelijkheid, Rens levert alleen 25 kilo zakken en gaat het niet in kleinere porties verdelen. Overigens 25 kilo is niet veel duurder dan 10 kilogram bij brouwmarkt.

De mout kan op gehaald worden op de gilde avond van 28 oktober en uiteraard gelijk betalen. Als men die avond niet kan moet je een afspraak maken met Rens wanneer je het dan komt ophalen.

De verkrijgbare soorten zijn te vinden op de website van brouwmarkt. De website van the Swaen verwijst hier ook naar.

Bedenk wel dat de prijzen die bij brouwmarkt staan veel duurder zijn de gezamenlijke inkoop. Gemiddeld zullen de prijzen ongeveer 80 cent per kilo zijn, maar pin mij daar niet op vast.

Je kan de mout bestellen bij Rens Poppe.

Email   poppebier@zeelandnet.nl

Voor eventuele vragen tel  0113 581121

Mosselavond vrijdag 23 september

De Deltabrouwers organiseren de Mosselavond in de Vroone, vrijdag 23 september a.s. We beginnen om 1900 uur. De eerste bijeenkomst na de zomer. Mosselen, heerlijk met friet of stokbrood en natuurlijk een lekker biertje van de tap. Komt allen, in de ons zo vertrouwde omgeving van de Vroone. Onze eigen Jan de Mosselman, hoe kan het ook anders uit Yerseke verzorgt deze heerlijke schelpdieren.

Prijs: € 17,50. Gelijk aan vorig jaar.

Graag opgave voor deze avond bij de penningmeester Arjen Dubbelman, mochten er bierliefhebbers zijn die niet van mosselen houden dan gaan wij de Vroone vragen of ze spareribs kunnen klaarmaken. Gaarne opgeven als je liever spare ribs eet.

Liefst per mail: penningmeester@deltabrouwers.nl

En a.u.b. maak het verschuldigde bedrag over op ons bekende rekeningnummer.

IBAN code  NL63INGB0003446848

Uiterlijke opgave is 18 september i.v.m. Bestellen

Instructie biertappen beschikbaar

Bert Ton heeft een mooie instructie geschreven voor de Deltabrouwers over het bier tap gebeuren bij de deltabrouwers. Het betreft hier o.a. het aansluiten en spoelen van de tap, druk aflaten en koolzuur bij suppleren, schoonmaken van de fusten, etc.

Het artikel van Bert is te vinden op de Deltabrouwers website onder artikelen Iedereen die interesse heeft om te leren hoe het bier tap gebeuren werkt kan zich opgeven bij bestuurslid1@deltabrouwers.nl

Bij voldoende belangstelling is het de bedoeling om een workshop hier over te geven medio september/oktober.

BBQ vrijdag 24 juni

Op vrijdag 24 juni is het weer zover. Onze jaarlijkse barbecue met ondermeer de onovertroffen visjes van Cees van Belzen (de zoon van Joos) en natuurlijk andere lekkere vleeshapjes. Peter en René zullen wederom voor salades zorgen! Daarbij gaan we genieten van heerlijk zelf gebrouwen bier van Lauran Casteleijn en een zomerse  La Chouffe Soleil van het vat. Opgeven kan zoals altijd bij onze penningmeester Arjen Dubbelman. Zie Flyer BBQ 24 juni 2016 voor meer info.